Edmonton Oilers ja Detroit Red Wings pyöräyttivät torstaina pelaajakaupan, jonka myötä hyökkääjät Kailer Yamamoto ja Klim Kostin siirtyivät Red Wingsiin vaihdossa tulevaisuuden varausvuoroon.

24-vuotiaan Yamamoton 3,1 miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävä sopimus kattaisi vielä tulevan kauden, mutta Red Wings on nyt päätymässä palkkakattosyistä rajuun ratkaisuun. TSN:n sisäpiiritoimittaja Darren Dregerin mukaan Red Wings ostaa ulos entisen ykköskierroksen varauksen sopimuksen viimeisen vuoden, mikä päästää taiturimaisen, vain 173-senttisen hyökkääjän vapaille markkinoille.

Dregerin mukaan Red Wings harkitsi tosissaan Yamamoton pitämistä, mutta palkkasyistä seura päätti luopua viime kaudella 58 ottelussa tehot 10+15=25 runkosarjassa iskeneestä kanadalaisesta. Yamamoton palkka vaikuttaa tulevalla kaudella Wingsin palkkakattoon 433 000 dollarin verran. Kaudella 2024-25 summa on 533 000 dollaria.

Yamamoton edelliskausi oli miehen uran tähän asti paras. Hyökkääjä iski tuolloin 81 peliin komeat 41 pistettä.