Winnipeg Jetsin joukkue on uusiutumassa ensi kaudeksi rajusti. Moni avainmiehiin kuulunut pelaaja ei ole erinäisten huhujen mukaan jatkamassa joukkueessa enää tulevaisuudessa. Tähän porukkaan kuuluvat joukkueen tähtipelaajat Connor Hellebuyck, Pierre-Luc Dubois sekä Blake Wheeler.

Tähän porukkaan voidaan lisätä myöskin seuran ydinpelaajiin jo pitkään kuuluneen Mark Scheifelen nimi. 30-vuotias tähtihyökkääjä on Jetsin ykköskierroksen 7. varaus kesältä 2011 ja on edustanut joukkuetta koko NHL-uransa ajan. Scheifelen nykyistä sopimusta on jäljellä vielä ensi kauden verran.

Winnipeg Sun -lehden toimittaja Scott Billeck spekuloi artikkelissaan, että Jets tarvitsee nyt uuden alun ja senkin johdosta nyt voisi olla sopiva hetki luopua Scheifelesta, joka on antanut kasvot koko organisaatiolle sen jälkeen, kun Atlanta Trashersista tuli Winnipeg Jets vuonna 2011. Billeck kuitenkin muistuttaa, että juuri tämän seikan vuoksi Scheifelen treidaaminen tulee olemaan paljon haastavampaa kuin muiden.

Billeck listasi neljä joukkuetta, jotka voisivat olla Scheifelelle järkeviä ja potentiaalisia uusia osoitteita. Ne ovat Boston Bruins, Carolina Hurricanes, Detroit Red Wings sekä Calgary Flames. Huomioon on otettu joukkueet, joilla saattaisi todella olla käyttöä Scheifelen kaltaiselle pelaajalle ja joilla olisi lisäksi tarjota Jetsille vastineena jotain, josta se hyötyy.

Menneellä kaudella Scheifele pelasi runkosarjassa 81 ottelua tehopistein 42+26=68 sekä neljä pudotuspeliä tehoin 1+0. Edelliset seitsemän kautta joukkueen varakapteenina toiminut Scheifele on pelannut NHL-urallaan yhteensä 723 runkosarjaottelua (272+373=645) sekä 37 pudotuspeliä (19+13=32).