Ottawa Senatorsin GM Pierre Dorion paljastaa tuoreessa Cam and Strick -podcastin jaksossa olleensa valmis sorvaamaan pitkän jatkosopimuksen kauden 2018-19 siirtotakarajalla Vegas Golden Knightsiin kaupatun tähtihyökkääjä Mark Stonen kanssa.

Parhaillaan Golden Knightsin kapteenina Stanley Cupin finaaleihin valmistautuva ja pudotuspelien parhaimpiin pelaajiin lukeutuva Stone, 32, ei kuitenkaan ollut hiljattain edesmenneen Senators-omistaja Eugene Melnykin suunnitelmissa.

– Mark Stone halusi kahdeksan vuoden sopimuksen ja olin valmistautunut antamaan sen hänelle, mutta Melnyk sanoi ”ei”. Hän perusteli asiaa sillä, etteivät sopimuksen viimeiset vuodet palvelisi joukkueen uudelleenrakennusta, Dorion paljastaa.

Dorionin oli pakko kaupata tähtensä Vegasiin, joka tarjosikin Stonelle heti kahdeksan vuoden sopimusta 9,5 miljoonan dollarin vuosipalkalla. Senators sai paluupostissa silloin superlupauksena pidetyn puolustaja Erik Brännströmin, lopulta vain 20 peliä seurassa pelanneen hyökkääjä Oscar Lindbergin sekä toisen kierroksen varausvuoron kesälle 2020.