Toronto Maple Leafsin tuorein pudotuspelipettymys oli osaltaan edesauttamassa GM Kyle Dubasin lähtöä seurasta.

NHL-asiantuntija Nick Kypreos nostaa esille yhden Dubasin tekemän peliliikkeen, joka saattoi haitata tähtisikermän hierarkiaa ja haitata joukkueen lopullista nousua pudotuspelimenestyjäksi.

– Liian usein urheilussa menestymistä mitataan eri algometreillä. Mutta tietävätkö näitä tilastoja tekevät ihmiset, mitä vaatii katsoa joukkuekaveria silmiin ja vaatia tältä enemmän panosta jäällä? Kutsukaa minua vanhanaikaiseksi, mutta se on sitä todellista kemiaa, jota ei voi ostaa rahalla, Kypreos pohjustaa ja jatkaa:

– Minusta on näyttänyt aina siltä, että John Tavaresin tulo seuraan muutti pukukopin dynamiikkaa kahden supertähden (Auston Matthews ja Mitch Marner) osalta. Yksi Dubasin suurimmista virheistä oli tuoda Tavares tuon kaksikon mentoriksi, ennen kuin heille oli tehty jatkosopimukset ja ennen kuin kaksikon välinen nokkimisjärjestys oli selvillä, Kypreos lataa Toronto Sunille.

Tavares hankittiin Leafsiin seitsemän vuoden ja 77 miljoonan dollarin jättisopimuksella kesällä 2017. Viisi kautta seuraa edustanut 32-vuotias konkari nimettiin vuotta myöhemmin joukkueen uudeksi kapteeniksi.

Tavaresin 11 miljoonan dollarin jättipalkka on tarkoittanut viime vuosina myös sitä, ettei Leafsillä ole ollut riittävästi pelimerkkejä alempien ketjujen täyttämiseen riittävän laadukkailla pelaajilla.