Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen kartoittaa parhaillaan vaihtoehtoja seuran päävalmentajan tontille.

New York Postin kokenut toimittaja Larry Brooks raportoi, että Mike Babcock olisi tällä hetkellä yksi suurimmista suosikeista Blue Jacketsin penkin taakse. Toronto Maple Leafsin ja Detroit Red Wingsin legendaarinen valmentaja työskenteli NHL:ssä edellisen kerran kaudella 2019-20.

Brooksin tietojen mukaan Kekäläisen papereista löytyy myös yksi todellinen yllätysnimi.

– Kuulin yhden Blue Jacketsiin liitetyn kiinnostavan nimen, jos Babcock ei ole saatavilla. Tämä voi olla vielä kaukainen asia, mutta minulle kerrottiin Sergei Fedorovin olevan yksi vaihtoehdoista, Brooks kirjoittaa.

Columbus Blue Jacketsia vuosina 2005-08 edustanut Fedorov on yksi kaikkien aikojen parhaita venäläispelaajia NHL:ssä. Detroit Red Wingsin kolminkertainen Stanley Cup -mestari tahkosi NHL:ssä kunnioitettavat 1248 ottelua tehopistein 483+696=1179. Fedorov pelasi NHL:ssä myös Mighty Ducks of Anaheimin ja Washington Capitalsin riveissä.

Fedorov toimi peliuransa jälkeen vuosina 2012-21 KHL-seura TsSKA Moskovan GM:nä ja neuvonantajana. Fedorov hyppäsi kaudella 2021-22 TsSKA:n päävalmentajaksi ja hän johdatti heti joukkueensa KHL:n mestaruuteen.

Fedorov on toiminut kaudesta 2021-22 lähtien myös Venäjän maajoukkueen apuvalmentajana.