Toronto Maple Leafsillä tulee olemaan vaikeuksia pitää nykyjoukkueensa runko kasassa ensi kaudella johtuen tukalasta palkkakattotilanteestaan.

Yksi jättimäisen palkankorotuksen saavista pelaajista – todennäköisesti jonkin toisen joukkueen riveissä – on Michael Bunting, 27. Aiemmin pääosin Arizona Coyotesin farmijoukkueessa uraa tehnyt Bunting on pelannut Leafsissä nyt kahden kauden ajan. NHL-tasolle minimaalisella 950 000 dollarin vuosipalkalla Leafsiin signanneesta laiturista on tullut Torontossa todellinen tuhkimotarina. Avauskausi tuotti 63 tehopinnaa ja tämänkin kauden runkosarja 49 pistettä. Bunting iski molemmilla kausilla 23 maalia.

Lieneekin turhaa sanoa, että Bunting tulee saamaan kesällä jättimäisen palkankorotuksen. EvolvingHockey-tilastosivu otti asiaan kantaa kehittyneisiin tilastoihin nojaten.

– Tilastojen mukaan yksikään pelaaja markkinoilla ei ole Buntingia arvokkaampi ja on helppo nähdä syy tähän. 2,55 pistettä per 60 peliminuuttia on koko sarjan pelaajista 24. paras lukema. Tilastojen mukaan Bunting on kuuden miljoonan dollarin arvoinen pelaaja, sivusto kirjoittaa.

– Ongelma on se, että on vaikea hinnoitella pelaajaa, joka on viettänyt suuren osan parista viime kaudesta Auston Matthewsin ja Mitch Marnerin rinnalla. Kuinka paljon hyökkäyspään tuottavuudesta menee sen piikkiin? sivusto kyselee aiheellisesti.

Joka tapauksessa on selvää, että Bunting tulee rahastamaan isosti kesän UFA-markkinoilla.