New Jersey Devilsissä upean kauden pelannut Erik Haula kertoi heti joukkueen kauden päätyttyä haluavansa ehdottomasti jäädä Devilsiin myös ensi kaudella ja olevansa valmis jatkosopimusneuvotteluihin vaikka heti.

Seuran GM Tom Fitzgerald on samoilla linjoilla suomalaissentterinsä kanssa. Seurapomo paljastaa medialle olevansa ylpeä siirrosta, jonka teki viime kesänä hankkiessaan Haulan silloin Boston Bruinsissa vaihdossa Pavel Zachaan, joka pelasi nyt vahvan 57 pisteen runkosarjan Bruins-nutussa.

– Tekisin saman treidin uudestaan seitsemänä päivänä viikossa – ja sunnuntaina kahdesti, Fitzgerald täräyttää.

– Hän oli – ja on – pelaajatyyppi, jonka tarvitsemme joukkueeseemme viedäksemme laivaa oikeaan suuntaan.

Fitzgerald kertoo olevansa tietoinen Haulan jatkosopimushaluista. Miehellä onkin suomalaiselle hyviä uutisia.

– Hän ei peitellyt sitä, kuinka paljon haluaisi palata tänne ensi kaudella. Kerroin hänelle, että aiomme istua alas hänen agenttinsa kanssa, seurapomo paljastaa.

Haula, 32, on pelannut parin loukkaantumisten sävyttämän heikomman kauden jälkeen kaksi yli 40 pisteen runkosarjasesonkia. Konkarisentteri voikin odottaa luottavaisin mielin korotusta nykyiseen 2,375 miljoonan dollarin vuosipalkkaansa.