Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen käy parhaillaan tiiviisti neuvotteluja seuran ensi kauden päävalmentajaehdokkaiden kanssa.

The Athleticin Pierre LeBrunin mukaan Kekäläinen on neuvotellut Blue Jacketsin päävalmentajan paikasta ainakin kahden nimekkään konkariluotsin, Mike Babcockin ja Peter Lavioletten kanssa. Myös viime kauden apuvalmentaja Pascal Vincent on sisäpiirilähteiden mukaan yksi vaihtoehto uudeksi pääkäskijäksi.

– Blue Jacketsin sisäpiiritoimittaja Aaron Portzlinen mukaan Columbus haluaa selvyyden uudesta päävalmentajasta pian, ehkä jopa tämän viikon lopulla. Paul Vincent on vaihtoehto joukkueen sisältä, mutta Blue Jackets on käynyt neuvotteluja myös Lavioletten ja Babcockin kanssa. Jos minun pitäisi veikata, sanoisin Laviolettella olevan kunnollisen mahdollisuuden rooliin, ellei seurajohto sitten päädy Vincentiin, LeBrun kirjoittaa.

Varsinkin Babcockin pestaaminen olisi Kekäläiseltä melko riskialtis mediatemppu. Kaksi olympiakultaa, World Cupin sekä Stanley Cupin valmentajaurallaan voittanut 60-vuotias Babcock ei ole valmentanut NHL:ssä sitten syksyn 2019, jolloin mies sai kohutut potkut Toronto Maple Leafsistä.

Laviolette puolestaan johdatti Carolina Hurricanesin mestariksi kaudella 2006. Tuon jälkeen viimeiset kolme kautta Washington Capitalsia valmentanut 58-vuotias luotsi on edennyt Stanley Cupin finaaleihin sekä Philadelphia Flyersin (2010) että Nashville Predatorsin kanssa.