Jo NHL-kautensa päättäneen Colorado Avalanchen tähtihyökkääjä Mikko Rantanen on ruotsalaislehti Expressenin mukaan Tampereella ja Riikassa perjantaina alkaneiden jääkiekon MM-kisojen ykköstähti. Lehti listasi 20 parasta pelaajaa, ja tuohon kastiin mahtui myös eräs toinen sinivalkoinen pelaaja.

Rantasen lähimenneisyyden näytöt ovat huimaa luokkaa, vaikka perjantaina ei vielä ihan lähtenyt Yhdysvaltoja vastaan 1-4-tappioon päättyneessä matsissa. Noin vuosi sitten pelaaja voitti Stanley Cupin, tällä kaudella hän paineli kaikkiaan 89 NHL-ottelussa 115 pistettä (62+53).

– Rantanen on päivänselvästi kisojen kiiltokuvapoika, eikä kukaan muu pääse lähellekään hänen tasoa. Rantanen on yksi maailman parhaista laitahyökkääjistä. Ja hän pystyy pelaamaan myös sentterinä.

Rankingin 14:nnellä sijalla on NY Rangersin Kaapo Kakko. Pelaaja iski joukkueen jo päättyneellä NHL-kaudella yhteensä 89 pelissä tehot 19+23=42.