NHL on julkistanut ehdokkaat vuoden parhaalle valmentajalle jaettavan Jack Adams -palkinnon saajaksi.

Finalistikolmikon muodostavat Boston Bruinsin kaikkien aikojen parhaaseen runkosarjarekordiin valmentanut Jim Montgomery, Seattle Krakenin ensimmäistä kertaa seurahistoriassa pudotuspeleihin johdattanut Dave Hakstol sekä New Jersey Devilsin upean nousun taustalla häärivä konkariluotsi Lindy Ruff.

Vaikka Montgomeryn johtaman Bruinsin 65 runkosarjavoiton saldo on historiallinen, ei kahden jälkimmäisenkään luotsin saavutuksia voi väheksyä. Hakstolin Kraken paransi viime kauden runkosarjapistesaldoaan 40 pisteellä. Ruff puolestaan johdatti Devilsiin seuraennätykseen voittojen (52) sekä pisteiden (112) määrässä laskettuna. Vuonna 2006 Buffalo Sabresin peräsimessä vuoden valmentajaksi valitulle Ruffille ehdokkuus on uran neljäs.