New Jersey Devils kaatoi viime yönä New York Rangersin puhtaalla pelillä 4-0. Viiden pelatun ottelun jälkeen New Jersey johtaa ottelusarjaa voitoin 3-2.

Devilsin sankari ottelussa oli jälleen 22-vuotias maalivahtinuorukainen Akira Schmid. 195-senttinen sveitsiläiskolossi keräsi ottelussa 23 torjuntaa.

Schmid on ponkaissut käytännössä tyhjästä NHL-tason supertähdeksi pudotuspeleissä. Vielä runkosarjassa hän oli pienessä roolissa ja pelasi vain 18 ottelua. AHL:n puolella otteluita kertyi 23 kappaletta keskinkertaisilla tilastoilla.

Nyt Schmid on pelannut kolme pudotuspeliottelua. Niissä hänen torjuntaprosenttinsa on ollut käsittämätön 97,6.

Torjuntaprosentti on huima saavutus etenkin, kun otetaan huomioon, millainen tähtisikermä löytyy vastustajan hyökkäyksestä: Artemi Panarin, Patrick Kane, Vladimir Tarasenko, Mika Zibanejad, Chris Kreider ja lista jatkuu.

Schmidin sisääntulo NHL:n pudotuspeleihin on vailla vertaa. Hän on päästänyt kolmessa ensimmäisessä pudotuspelissään vain kaksi maalia, mikä on NHL-historian toiseksi paras suoritus.

NHL

@NHL
Akira Schmid could NOT be hotter right now. 🥵

The @NJDevils rookie goalie has now won his first three postseason starts including a 23-save shutout in tonight's Game 5 victory. 🧱 #StanleyCup