Mikael Granlundin kulunut NHL-kausi oli kaksinkertaisen MM-kultasankarin uran heikoimpia.

Monet NHL-jännärit hieraisivat silmiään siirtotakarajalla, kun Nashville Predatorsin onnistui kaupata viiden miljoonan dollarin vuosipalkkaa nauttivan suomalaisen ylihintainen sopimus Pittsburgh Penguinsiin. Sisäpiiritoimittaja Frank Seravallin mukaan tuo kauppa käytännössä sinetöi Ron Hextallin potkut Penguinsin GM:n paikalta.

– Granlundin treidi oli yksi niistä liikkeistä, jotka löivät viimeisen naulan Hextallin aikakaudelle Pittsburghissa. Yksi sana, joka kuvaa hänen aikaansa Teräskaupungissa, on: katastrofaalinen. Granlund iski vain yhden maalin 21 ottelussa. Pens missasi pudotuspelit. Ollakseni reilu häntä kohtaan, syy pudotuspeleistä ulos jäämiselle ei ollut yksin hänen, mutta hän ei totisesti tehnyt omaa osuuttaan.

– Nyt, kun Granlundin sopimusta on jäljellä kahden kauden verran, on seuraavan GM:n tehtävänä siivota tuo sopimus toisaalle. Se saattaa tulla joukkueelle kalliiksi, Seravalli ruoskii.

Hextall maksoi Granlundista siirtotakarajalla 31-vuotiaan suomalaisen tehoihin nähden kovan hinnan kakkoskierroksen varausvuoron muodossa. Juuri tällä hetkellä tuo hintalappu kuulostaa anteeksiantamattomalta.