Los Angeles Kingsin suomalaisvahti Joonas Korpisalo on ollut huimassa vireessä NHL:n pudotuspeleissä. Kolmessa ottelussa Edmonton Oilersia vastaan Korpisalon torjuntaprosentti on ollut maaginen 93,1.

Korpisalon tilastot ovat vakuuttavat etenkin, kun ottaa huomioon, ketä vastaan hän pelaa. Suomalaisvahti on ryöstänyt näyttävästi Connor McDavidin useaan kertaan. Hänen torjuntojensa ansiosta pudotuspelisarja on nyt 2-2 tasatilanteessa.

Los Angelesin joukkueen sisällä Korpisaloa pidetään suuressa arvossa.

– Hänen pelinsä ei saa huomiota. Mielestäni hän on todella, todella hyvä. Luonnollisesti loistava maalivahti. Hän antaa meille mahdollisuuden joka ilta. Vaikka meillä on nukahduksia ja huonoja alkuja, hehkuttaa Kings-kapteeni Anze Kopitar The Athleticin haastattelussa.

– Rehellisesti sanottuna kaikissa kolmessa pelissä hän on ollut mies paikallaan. Hän teki torjunnan, joka piti ja jolla hän piti meidät pelissä mukana. Hän on tehnyt ilmiömäistä työtä meille.

Korpisalo on ennenkin loistanut pudotuspeleissä. Hänellä on hallussaan pudotuspeliottelun torjuntaennätys, kun hän pysäytti 85 kiekkoa.

Jeff Middleton

@jjmid04
What a save by Joonas Korpisalo after Connor McDavid walked through three of the Kings four penalty killers. Holy wow.