Washington Capitalsia kolmen kauden ajan luotsannut konkarivalmentaja Peter Laviolette ei jatka pääkaupungissa tulevalla kaudella.

Lavioletten, 58, sopimus umpeutui tähän kauteen, eivätkä osapuolet jatka yhdessä. Päätös on Capitalsin tiedotteen mukaan molempien osapuolten yhteinen.

Capitals jäi kuluvalla kaudella pudotuspelien ulkopuolelle ensimmäistä kertaa sitten kevään 2014. Lavioletten ajanjakso Capitalsissa meni muutenkin alakanttiin joukkueen pudottua ennen tätä kautta jatkosta kahdesti jo pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Laviolette on yksi NHL:n meritoituneimmista päävalmentajista. Yhdysvaltalainen debytoi NHL:ssä päävalmentajana kaudella 2001-02 New York Islandersin peräsimessä. Tuon jälkeen matka jatkui Carolina Hurricanesiin, jonka mies johdatti seuran historian ensimmäiseen Stanley Cupin voittoon. Myöhemmin Laviolette on luotsannut Philadelphia Flyersia, Nashville Predatorsia sekä viimeksi Capitalsia.