Vielä viime kaudella 52 NHL-ottelua Chicago Blackhawksin paidassa vyölleen saanut Henrik Borgström pelasi kauden ensimmäisen NHL-pelinsä keskiviikon vastaisena yönä.

Kesällä Washington Capitalsin kanssa vuoden ja 750 000 dollarin sopimuksen solminut taiturimainen Borgström, 25, on jumiutunut kuluvalla kaudella täysin farmiliiga AHL:ään. Entinen ykköskierroksen varaus on pelannut kuluvalla kaudella Hershey Bearsin riveissä 54 AHL-peliä tehoin 8+13=21.

Borgström luisteli keskiviikon vastaisena yönä Capitalsin nelosketjun keskellä 2-5-tappiopelissä Boston Bruinsia vastaan. Suomalaisen vastuu jäi 8.10 minuuttiin. Tehomerkintöjä hyökkääjä ei tililleen saanut.

Borgströmin ura on ollut kuluvalla kaudella vedenjakajalla. Toissa kaudella HIFK:ssa pelannut, mutta sitä ennen Florida Panthersin riveissä 50 NHL-ottelun sesongin urakoinut hyökkääjä saattaa hyvinkin olla palaamassa takaisin Eurooppaan ensi kaudeksi.