Harvardin yliopiston tähtipelaajat Matt Coronato, 20, ja Sean Farrell, 21, suuntaavat loppukaudeksi NHL:ään.

Coronato allekirjoitti sunnuntaina tulokassopimuksen Calgary Flamesin kanssa ja Farrell Montreal Canadiensin kanssa. Huippulahjakkaat hyökkääjät nähdään NHL-joukkueidensa mukana jo tällä viikolla.

Kovasta laukauksesta tunnettu Coronato on Flamesin kesän 2021 ykköskierroksen (13.) varaus. 178-senttinen laitahyökkääjä paukutti tällä kaudella NCAA:ssa 34 ottelussa 20 maalia ja 36 tehopistettä.

Farrell on Canadiensin vuoden 2020 neljännen kierroksen (124.) varaus. Poikkeuksellisista pelinrakennustaidoistaan tunnettu suurlupaus mätti tällä kaudella yliopistosarjassa 34 ottelussa 20 maalia ja 53 tehopistettä. Farrell on ehdolla NCAA:n parhaalle pelaajalle jaettavaan Hobey Baker -palkintoon.

Jälleennäkeminen Suomessa?

Sekä Canadiensin että Flamesin kaudet ovat näillä näkymin päättymässä runkosarjaan, joten Coronato ja Farrell ovat mahdollisesti Yhdysvaltojen maajoukkueen käytettävissä toukokuussa Suomessa ja Latviassa pelattavissa MM-kisoissa.

Yhdysvallat tunnetusti ottaa mielellään mukaansa yliopistosarjan huippupelaajia ja siitä osoituksena oli Farrellin valitseminen jo viime kevään Suomen MM-kisoihin. Canadiens-lupaus ei jäänyt viime keväänä vain sivustaseuraajan rooliin Yhdysvaltojen MM-joukkueessa, sillä hän pelasi kaikki 10 ottelua ja kirjasi tehopisteet 2+4=6.