Detroit Red Wings kauppasi viimeistä sopimusvuottaan pelaavan Tyler Bertuzzin Boston Bruinsiin NHL:n siirtotakarajalla.

NHL:n luotettavimpiin sisäpiirilähteisiin kuuluvan Elliotte Friedmanin mukaan Red Wings kävi hyökkääjän kanssa pitkään jatkuneita neuvotteluja jatkosopimuksesta ennen treidin täytäntöönpanoa. Friedmanin mukaan Bertuzzin leiri vaati seuralta kahdeksan vuoden ja 69 miljoonan dollarin arvoista sopimusta, mikä olisi tarkoittanut 8,625 miljoonan dollarin vuosipalkkaa ja ollut samalla linjassa Red Wingsin aiemmin kapteeni Dylan Larkinille antaman jatkodiilin kanssa.

Red Wingsin GM Steve Yzerman ei kuitenkaan nähnyt Bertuzzia Larkinin arvoisena sijoituksena.

– Bertuzzin ja Red Wingsin väliseksi kompastuskiveksi muodostui sopimuksen pituus. Osapuolet eivät onnistuneet kuromaan erimielisyyttä umpeen, mistä Boston hyötyi. Mikä siirtotakaraja Bruinsin kannalta, Friedman paljastaa.

Seitsemättä kautta Red Wingsiä edustanut Bertuzzi, 28, tienaa nykyisestä pahvistaan vain 4,75 miljoonaa dollaria kaudessa. Mikäli jatkosopimusta Bruinsiin ei synny, pääsee viime kaudella 68 pelissä 62 pistettä nakutellut hyökkääjä mittauttamaan kesällä arvonsa ensimmäistä kertaa vapailla markkinoilla.