The Athletic -sivusto julkisti tiistaina listauksen NHL:n kuluneen kauden kymmenestä pahimmin epäonnistuneesta pelaajasta.

Yksi listalle joutuneista pelaajista oli Arizona Coyotesista Vancouver Canucksiin kesällä 2021 isossa vaihtokaupassa siirtynyt puolustaja Oliver Ekman-Larsson.

Coyotes-vuosinaan vielä NHL:n parhaisiin puolustajiin lukeutunut 31-vuotias ruotsalainen on ollut Canucksissa kuin varjo entisestään.

– Ekman-Larssonin tämän kauden pelaamista ei voi tunnistaa entiseksi. Hän näyttää kadottaneen aivan kaiken. Hänen luistelustaan on hävinnyt kaikki ketteryys, nopeus ja kiihtyvyys, joten tämä tekee hänestä täysin edesvastuuttoman pelaajan puolustamaan nopeita hyökkäyksiä ja liikuttamaan kiekkoa. Nopeat hyökkääjät porhaltavat hänen ohitseen hetkessä ja saavat siten ylivoimatilanteita, The Athletic -sivuston asiantuntija Harman Dayal tilittää.

Ekman-Larsson on tehnyt tällä kaudella 54 ottelussa vain kaksi maalia ja 22 tehopistettä. Miehen tehotilasto on pakkasella hyytävin lukemin -24.

Ekman-Larssonin kahdeksanvuotista ja 66 miljoonan dollarin arvoista (7,26 milj. $ AAV) sopimusta on jäljellä vielä neljä vuotta. Nykyisillä sopimuksillaan Canucks on ylittämässä ensi kaudella palkkakaton ylärajan.

– Ekman-Larssonin sopimusta on vielä neljä vuotta jäljellä. Canucks saattaa harkita kesällä sopimuksen ulosostamista, Dayal arvelee.