Detroit Red Wingsin GM Steve Yzermanilla on käynnissä melkoinen savotta punasiipien nostamiseksi takaisin entisaikojen loistoonsa.

Aiemmin Tampa Bay Lightningin nykyisen kokoonpanon runkoa rakentamassa ollut Yzerman puolustelee päätöstään hankkia viime kesänä seuraan useita uusia UFA-pelaajia. Yzerman hankki tuolloin seuraan mm. suomalaismaalivahti Ville Husson, Andrew Coppin, David Perronin sekä Ben Chiarotin.

– Halusin tuoda sisään pelaajia, jotka ovat hyviä ihmisinä sekä pelaajina ja pystyvät auttamaan Moritz Seideria ja muuta joukkuettamme.

– Siirrot jotka tein viime kesänä, johtuivat siitä, että en halua hävitä jokaista peliä 10-0. Olemme rakennusvaiheessa ja meidän on oltava kärsivällisiä. Silti ajattelin viime kesän vapailla markkinoilla meidän tarvitsevan myös pelaajia, jotka auttavat nuoria lupauksiamme kehittymään. En halua meidän olevan surkeita loputtomiin, Yzerman lataa The Stoney and Jansen -radio-ohjelmassa.

Legendaarinen seuraikoni vertaa Red Wingsin tilannetta Montreal Canadiensin, Buffalo Sabresin ja Ottawa Senatorsin uudelleenrakennusprojekteihin.

– Buffalo ja Ottawa ovat tehneet uudelleenrakennusta meitä kauemmin ja he ovatkin tehneet viime aikoina todella hyvää työtä. Kun katson heidän nuoria pelaajiaan, he ovat meitä edellä, Yzerman näkee.

Yzerman yllätti NHL-seuraajat siirtotakarajalla kauppaamalla toisaalle mm. pitkäaikaisen kärkihyökkääjä Tyler Bertuzzin, Filip Hronekin, Jakub Vranan ja Oskar Sundqvistin. Seurapomo aikoo jatkaa aggressiivista linjaansa myös kesällä.