NHL:n takavuosien kulttipelaaja John Scott otti kovin sanoin kantaa entisen seuransa Arizona Coyotesin toimintaan siirtomarkkinoilla.

Coyotesista on viime vuosien aikana tullut NHL:n naurunaihe. Seura pelaa 5000 katsojaa vetävällä yliopistoareenalla ja haalii lopettaneiden pelaajien jättisopimuksia päästäkseen palkkalattian yläpuolelle. NHL:n sääntöjen sallima vastenmielinen karuselli on jatkunut täysillä kierroksilla myös kuluvalla siirtotakarajalla.

– Coyotes on täysi vitsi! Gary Bettman on huolissaan siitä, että seurat käyttävät LTIR-listaa (pitkäaikaisloukkaantuneiden listaa) käyttääkseen sallittua enemmän rahaa, mutta hänelle on täysin ok, että Coyotes käyttää LTIR-listaa välttääkseen kaiken rahan käytön pelaten samalla AHL-tasoisella joukkueella yliopistohallissa. Heillä on palkkabudjetissaan melkein 30 miljoonan dollarin edestä LTIR-rahaa. Samalla he maksavat kokoonpanossa oleville pelaajilleen vain 43 miljoonaa dollaria, Scott lataa faktoja tiskiin.

Coyotes on haalinut palkkalistoilleen uransa todennäköisesti jo päättäneiden pelaajien, kuten Shea Weberin, Bryan Littlen, Andrew Laddin, Jakub Voracekin ja Joshua Smithin sopimuksia sekä ottanut kontolleen osan Patrick Kanen, Nick Bjugstadin ja Oliver Ekman-Larssonin palkoista hilatakseen itsensä nippa nappa yli minimipalkkatason.