NHL:n perjantain siirtotakarajapäivä uhkaa kuihtua melkoiseksi antikliimaksiksi markkinoiden isoimpien vonkaleiden tultua kaupatuksi jo aiemmin viikolla.

Yksi keskiviikon puhutuimmista treideistä oli Jacob Chychrunin siirto Arizona Coyotesista Ottawa Senatorsiin. Koko kauden siirtospekulaatioiden keskellä pyörineen 24-vuotiaan tähtipakin hinta oli lopulta yllättävän huokea. Senators maksoi pelaajasta vain suojatun 1. kierroksen varausvuoron (2023), ehdollisen 2. kierroksen varausvuoron (2024) sekä kesän 2026 toisen kierroksen varausvuoron.

Vain hetkeä aiemmin Vancouver Canucks hankki puolustaja Filip Hronekin Detroit Red Wingsistä Chychruniin verrattuna melko hinnakkaalta kuulostaneella diilillä. Canucks sai Hronekin mukana 4. kierroksen varausvuoron, mutta joutui maksamaan itse suojatun 1. kierroksen varausvuoron sekä 2. kierroksen varausvuoron.

Spittin’ Chiclets -podcastin juontaja, entinen NHL-puolustaja Ryan Whitney ei voinut uskoa silmiään nähtyään peräkkäiset treidit.

– Maksoiko Vancouver todella enemmän Hronekista? Whitney kyseli nauruemojien kera.

Canucksin puolustukseksi on sanottava, että Canucks tarvitsi kokoonpanoonsa juuri oikealta laukovaa puolustajaa. 25-vuotias Hronek sopii näihin kriteereihin, minkä lisäksi mies on osoittautunut myös varsin tehokkaaksi tekijäksi hyökkäyspäässä. Tshekkipuolustaja on sivunnut 60 pelatun ottelun jälkeen yhden kauden piste-ennätystään 9+29=38.