Boston Bruins ja Detroit Red Wings käynnisti torstain siirtomarkkinat isolla vaihtokaupalla.

Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman kertoo Twiterissä, että Red Wingsin tähtihyökkääjä Tyler Bertuzzi siirtyy NHL:n pudotuspeleihin suurimpana ennakkosuosikkina lähtevän Bruinsin riveihin.

TSN:n Pierre LeBrunin tietojen mukaan Red Wings saa kaupassa takaisin Bruinsin 1. kierroksen suojatun varausvuoron (2024) ja 4. kierroksen varausvuoron vuodelle 2025.

28-vuotias Bertuzzi on pelannut isossa roolissa Red Wingsin hyökkäyksessä viimeisen parin kauden ajan. Kaukaloiden väriläiskänä tunnettu kanadalainen on tehnyt tällä kaudella 29 ottelussa tehopisteet 4+10=14. Bertuzzi mätti viime kaudella 68 ottelussa komeat 30 maalia ja 62 tehopistettä.

Bertuzzin nykyinen 4,75 miljoonan dollarin sopimus päättyy tähän kauteen, joten hänestä on tulossa kesällä vapaa agentti. Red Wings suostui ottamaan vaihtokaupan yhteydessä 50 prosenttia Bertuzzin palkasta omaan palkkakattoonsa.

x - Boston Bruins

@NHLBruins
Bertuzzi is a Bruin.

Details: bit.ly/3mlw4SY

Pierre LeBrun

@PierreVLeBrun
Red Wings in return for dealing Bertuzzi get Boston's 2024 1st RD pick (protected) and a 2025 4RD pick

Darren Dreger

@DarrenDreger
As @FriedgeHNIC suggests, Tyler Bertuzzi has been informed he’s been traded to Boston

Elliotte Friedman

@FriedgeHNIC
Hearing that Tyler Bertuzzi may be going to BOS