Los Angeles Kings ja Columbus Blue Jackets valmistelivat keskiviikkona puhuttavan vaihtokaupan. The Fourth Period -sivuston mukaan kauppa virallistettiin Suomen aikaan keskiviikkona iltapäivällä, mutta seurat eivät ole vielä tehneen julkista tiedotetta asiasta.

Kaupassa Kalifornian lämpöön suuntaa Blue Jacketsin kanssa sopimuksensa tähän kauteen päättävät Joonas Korpisalo ja Vladislav Gavrikov. Blue Jackets saa vastikkeena Kingsin seuralegendan Jonathan Quickin sekä 1. ja 3. kierroksen varausvuorot.

DailyFaceoff-sivuston sisäpiiritoimittajan Frank Seravallin tietojen mukaan vaihtokauppa tuli Quickin leirille täysin puskista. Kingsin 2010-luvun dynastiavuosien supertähden kerrotaan olevan raivona seuran ratkaisusta.

– Olisi vähättelyä sanoa Quickin olevan pelkästään tyytymätön vaihtokauppaan. Koko Kingsin joukkue oli aivan maissa keskiviikkoisen voitto-ottelun jälkeen. Jopa neljä maalia iskeneen Anze Kopitarin naamasta näki pettymyksen. Se on ankaraa, kun seuralegenda kaupataan, Seravalli kirjoittaa.

Seravallin tietojen mukaan Quick oli muun Kings-joukkueen mukana lennolla takaisin Kaliforniaan. Tunnelma lennon aikana kerrotaan olleen haikea, eikä kyyneleiltä vältytty. Quick hyvästeli jokaisen seuran jäsenen lennon aikana.

Parrasvaloista ohiolaiseen roskatynnyriin

Quickin kohdalla ärsytyksen voi ymmärtää. Onhan siirto pudotuspelijoukkueesta sarjan viimeisellä sijalla majailevaan Columbukseen alentava – varsinkin kun puhutaan Quickin meriiteillä varustetusta pelaajasta.

Pahinta on se, ettei Blue Jackets edes tarvitse tai halua yhdysvaltalaisvahtia joukkueeseensa. Quick oli vaihtokaupassa mukana vain ja ainoastaan palkkakattoon liittyvien syiden takia. Quick tulee todennäköisesti jäämään ilman minkäänlaista roolia Blue Jacketsissa, sillä seuran prioriteettina ovat nuoret maalivahdit Elvis Merzlikins ja Daniil Tarasov.

Tapa miten Kings kohteli 37-vuotiasta seuralegendaansa on kuvottava. Kalifornialaisseuralle kaksi Stanley Cup -mestaruutta voittanut ja kevään 2012 pudotuspelien MVP:ksi valittu Quick ei ansainnut tällaista lähtöä. Ei ennakkoilmoitusta kauppaamisesta, ei hyvästejä faneille, eikä minkäänlaista kunnianosoitusta menestysvuosista seurassa. Kingsin toiminta on karu osoitus nyky-NHL:n bisneslähtöisestä ajattelumallista.

Seravallin mukaan Quickin leirissä mietitään parhaillaan seuraavaa liikettä. Radikaalein vaihtoehto on huiman uran päättäminen tähän kauteen.