NHL-joukkue Florida Panthersia kipparoiva Aleksander Barkov on todistanut taalaliigassa viime aikoina kovin repaleista arkea. Pelaajan käsi otti taannoin osumaa, kun hän blokkasi laukauksen eräässä pelissä.

Myöhemmin sentteri kykeni palaamaan askiin, mutta lauantaiyöksi oli taas tippunut sivuun. Florida taipui Buffalo Sabresille maalein 1-3. Joukkueen onni on se, että sen pelit jatkuvat vasta maaliskuun ensimmäisen päivän vastaisena yönä Tampa Bay Lightningia vastaan.

– Olemme onnekkaita siinä, että saamme nyt muutaman välipäivän ja voimme odottaa tilanteen parantuvan. Emme kuitenkaan halua tilanteen etenevän siihen pisteeseen, että poissaolo venyisi pitkäksi. Siihen meillä ei ole varaa, Panthersin päävalmentaja Paul Maurice sanoi NHL:n nettisivuilla.

Voi olla, että Barkov pelaa jo tiistain ja keskiviikon välisenä yönä tuossa Bolts-pelissä.

Floridan ja Buffalon välisessä matsissa kaukalossa oli kolme suomalaista. Eetu Luostarinen ja Henri Jokiharju saalistivat joukkueilleen syöttöpisteet, Floridan toinen suomalaisnimi, eli Anton Lundell jäi kiikareille.

Pantteripaidat keikkuvat Atlantin divisioonassa kuudentena, mutta nelossijan Buffalo on Floridan kanssa tasapisteissä (64). Samassa pinnamäärässä on myös Detroit Red Wings.