Philadelphia Flyersin rääväsuinen päävalmentaja John Tortorella astui perjantaina lehdistön eteen perustelemaan kärkipuolustaja Travis Sanheimin jättämistä katsomoon alkuviikon Calgary Flames -ottelussa.

Flames-kamppailulla olisi ollut erityinen merkitys 26-vuotiaalle Sanheimille, joka on kotoisin Calgarystä. Viime lokakuussa 50 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen rustannut puolustaja oli jopa kutsunut perheensä paikalle katsomaan ottelua, jossa hän ei lopulta pelannut.

Sanheimin mukaan Tortorella oli ilmoittanut hyllytyksestä tekstiviestillä. Päätöstä ei perusteltu sen kummemmin.

– Heräsin maanantaina tekstiviestiin, jossa kerrottiin etten pelaa. Siinäpä se, Sanheim kommentoi perjantaina lehdistölle hyllytystä Inquirer-lehden toimittaja Giana Hanin mukaan.

Lehdistön edessä selvästi äreän oloinen Tortorella ei suuremmin tuntenut sympatiaa Sanheimia kohtaan.

– En edes tiennyt siitä. Olisiko se vaikuttanut päätökseeni? Ei, Tortorella tuhahti, kun hänelle kerrottiin Sanheimin perheestä.

– Jos se loukkaa suhdettamme tai tunteita, niin sitten en olisi varma siitä pelaajasta, suorapuheinen valmentaja jatkoi.

Sanheimin kausi on mennyt kiistämättä hieman alakanttiin. Kanadalainen on tehnyt 58 ottelussa neljä maalia ja 16 tehopistettä.

Sanheimin uskotaan olevan Flyersin kokoonpanossa Suomen aikaan lauantain vastaisena yönä, kun joukkue kohtaa New Jersey Devilsin.