Suomalaisiin NHL-legendoihin lukeutuva Sami Kapanen aloitti oman uransa rapakon takana Hartford Whalersissa, joka muutti kahden kauden jälkeen tuosta nykyiseen kaupunkiinsa Carolinaan ja otti nimekseen Hurricanesin.

Kapanen paljastaa NHLfi-podcastissa mm. sen, miksi ja miten muutto Carolinaan tapahtui.

– Se oli ostoskeskuksessa oleva 15-16 000 katsojan jäähalli. Siellä oli ollut fanipohjan kanssa haasteita. Sitten kun alkoi olla puhetta, että omistajat on siirtämässä seuran (toiseen kaupunkiin), niin silloin innostusta ja kannattajauskollisuutta alkoi näkyä enemmän. Omistajat oli kuitenkin jo tehneet päätöksen, Kapanen kertaa.

Carolina tosin ei ollut vielä tuossa vaiheessa vaihtoehtona Whalersin uudeksi kodiksi.

– Toisen kauden loppupuolella oli vaimojen ja tyttöystävien kanssa illallinen, jossa seuran edustaja kertoi, että joukkue tulee siirtymään. 90-prosentin todennäköisyydellä se (uusi kaupunki) on Columbus, Ohio. 10-prosentin mahdollisuus, että se on Vegas. Sitten päädyttiin Raleighiin, Pohjois-Carolinaan. Olin, että mitäs näille prosenteille oikein kävi?

Carolina sai oman NHL-seuransa syksyllä 1997. Columbus sai odottaa omaa vuoroaan vuoteen 2000, jolloin kaupunkiin perustettiin laajennusseura Blue Jackets.

Voit kuunnella Kapasen vierailun kokonaisuudessaan täältä.