Perjantain vastainen yö oli NHL:ssä pelaaville hyökkääjille, eli Bo Horvatille ja Anthony Beauvillierille taatusti iso.

Ensiksi mainittu hyökkäsi NY Islandersin ykkösketjun keskellä Vancouver Canucksia vastaan – eli sellaista joukkuetta vastaan, jota hän edusti vielä tammikuun lopulla. Beauvillier pelasi puolestaan Canucksin ykkösessä niin ikään vanhaa joukkuettaan vastaan.

Vierasjoukkue Canucks voitti matsin 6-5, Horvat iski ykkössentterinä Isles-uran avausmaalin ja tehot 1+1. Uusi Islanders-kasvo on osunut nyt jokaista NHL-joukkuetta vastaan.

Sportsnet Stats

@SNstats
Bo Horvat scores vs. the Canucks

He's now scored a goal against all 32 NHL teams

Myös Beauvillier teki matsissa maalin.

– Jos kukaan voisi käsikirjoittaa tällaista millään tavalla… Tietenkin olisin halunnut meidän voittavan. Olen iloinen, että meistä kumpikin pääsi pelaamaan entisiä joukkueitamme vastaan. Silti se nipistää, ettemme voittaneet, Horvat pyöritteli NHL:n nettisivuilla.

Kyseisessä kaupassa Islandersista Vancouveriin siirtynyt Aatu Räty ei ollut Canucksin rosterissa.

Horvat edustaa Islandersia seuraavan kahdeksan kauden ajan kauden ajan sesongin 2030-31 loppuun asti. Islandersin GM Lou Lamoriello oli sanonut pohjoisamerikkalaismedioiden mukaan joko tosissaan tai huumorilla, että sopimus on liian pitkä ja kallis.

The Athleticin toimittaja Kevin Kurz oli kysynyt tästä 27-vuotiaan kandalaispelaajan näkemystä aiemmin.

– Hän ei ole väärässä, Horvat oli virnistellyt.

Tähän kauteen asti koko uransa Canucksia edustanut ja sen kapteeniksi noussut Horvat iski Vancouverissa alkukaudesta 49 pelissä tehot 31+23=54. Nyt Islandersissa saldo on kolmen pelin jälkeen 2+1=3.