Edmonton Oilersin tähtihyökkääjä Connor McDavid on ollut NHL:n kirkkaimpia tähtiä jälleen kerran, keikkuuhan hän esimerkiksi pistepörssin ykkössijalla huikeilla tehoilla 41+51=52. Nuo 92 pinnaa ovat syntyneet vain 50 pelissä.

Kanadalainen saattaa nousta pian legendaaristen nimien rinnalle, NHL:n nettisivuilla nostettiin esiin. McDavidista voi tulla viides pelaaja kautta NHL-historian, joka on kyennyt sadan pisteen haamurajaan 55 ottelun aikana useammin kuin kerran.

Sataan pisteeseen 55 ensimmäisessä ottelussa ovat pystyneet Wayne Gretzky 11 kertaa sekä Mario Lemieux (8), Phil Esposito (3) ja Jari Kurri (2).

Pelaaja voi tehdä myös oman ennätyksen, sillä nopeimmin sadan pisteen raja on rikkoutunut 53 kamppailussa kaudella 2020-21.

– Hän johtaa esimerkillään, mutta on jo siirtymässä johtajuuden uuteen vaiheeseen. Nyt hän pystyy lisäksi pitämään muutkin pelaajat korkeammalla tasolla ja saamaan heistä yhä vastuullisempia, Oilers-luotsi Jay Woodcroft arvioi.