Boston Bruins pääsi ansaitulle tauolle jääkiekon NHL:ssä sen ylivoimaisena ykkösenä.

Joukkue voitti torstaiyönä Toronto Maple Leafsin 5-2 pitäen piste-eron sarjan seuraavaksi parhaimpaan – eli Carolina Hurricanesiin – seitsemässä pinnassa.

Ottelun erikoisuudesta vastasi Bruins-pakki Derek Forbort iskettyään toisen erän alkuun alivoimamaalin.

Osuma oli Forbortille toinen alivoimalla tällä kaudella, ja hän ylsi erääseen tilastokummajaiseen. Pakista tuli neljäs pelaaja pelipaikallaan, joka on kyennyt vähintään kahteen alivoimamaaliin yhden kauden aikana sesongista 1992-93 alkaen.

Muut ovat niin ikään kahdesti osunut Zdeno Chara (2016-17), kaksi ja kolme kertaa maalannut Ray Bourque (1995-96 ja 1993-94) sekä kaksi maalia temppaissut Don Sweeney (1993-94).

NHL Public Relations

@PR_NHL
Derek Forbort broke the ice for the @NHLBruins, who are 24-0-3 when scoring first this season – only the Hurricanes (25-4-4) have more wins in that scenario.

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…

Voitto oli Bruinsille jo kauden 39:s, ja historiallinen lukema on tuokin. Enemmän voittoja ennen olympiakisa- tai tähdistöottelutaukoa on otettu taalaliigan historiassa vain kuusi kertaa.

Anaheim Ducks, Washington Capitals ja Chicago Blackhawks ovat pystyneet peräti 41 voittoon tällä vuosituhannella ennen mainittuja kevättalven taukoja.

NHL Public Relations

@PR_NHL
The @NHLBruins got back into the win column ahead of the #NHLAllStar break and joined an exclusive all-time list.

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…

Boston jatkaa pelejään tähdistöottelutauon jälkeen vasta reilun viikon kuluttua.