Seattle Krakenin suomalaishyökkääjä Joonas Donskoin ura ammattilaisjääkiekkoilijana saattaa olla ohi.

Raahelaislähtöinen Donskoi on ollut koko kuluvan kauden sivussa jäiltä aivotärähdysoireiden vuoksi miehen törmättyä pelikaverinsa kanssa kauteen valmistavassa harjoitusottelussa. Useista aivotärähdyksistä jo aiemmin urallaan kärsinyt Donskoi myöntää Raahen Seudun (uutinen maksumuurin takana) haastattelussa NHL-uran olevan tuoreimman tällin myötä mahdollisesti taputeltu.

– Alkuun silmät eivät oikein pelittäneet. Niitä joutui jumppaamaan.  Huimailu ja pääkipu ovat olleet ne suurimmat oireet. Kyllä se aina säikäyttää ja pistää miettimään, varsinkin kun niitä alkaa olla monta, Donskoi kertaa syksyn tapahtumia.

Uran jatkoon vaikuttaa myös Donskoin isyys. Perheellä on 1,5-vuotias poika.

– Pitäisi olla toiminnallinen isä vielä monta kymmentä vuotta. Totta kai niiden edellä tehdään ratkaisut, että miten tästä jatketaan. En ole oikein miettinyt, että ura olisi ohi. Ajatus on, että vielä mennään takaisin. Nyt on ollut tarpeeksi hommaa kuntouttamisessa, joten en ole jaksanut sekoittaa päätäni niillä ajatuksilla, Donskoi valaa uskoa tulevaan.

Donskoi on pelannut NHL:ssä seitsemän kautta. Oman haasteensa jatkolle tekee se, että 30-vuotiaan laiturin 3,9 miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävä sopimus umpeutuu kuluvan kauden jälkeen. Ilman näyttöjä uuden sopimuksen saaminen on hankalaa.