Anaheim Ducksin perustilastot ovat kuluvan NHL-kauden osalta suoraan sanottuna karmeaa luettavaa.

Vai miltä kuulostaa tilasto, jossa 44 pelattua ottelua on tuonut neljä varsinaisen peliajan voittoa? Tai se, että kaikkiaan voittoja tilillä on 12 kappaletta?

Onneton taapertaminen on ajanut joukkueen pudotuspelitaistelusta ulos aikoja sitten – Ananheim on Tyynenmeren divisioonassa viimeisenä, kuusi pinnaa viimeistä edellistä sijaa perässä..

Surkea vire konkretisoitui tiistaiyönä, kun Pittsburgh Penguins juotti tappion karvasta kalkkia oikein urakalla.

Trevor Zegras vei Ducksin 2-3-johtoon ajassa 55.40, mutta vain 25 sekuntia ennen loppua Bryan Rust tasoitti pelin 3-3:een – ja jatkoajalla Pensin Jake Guentzel iski 4-3-voittomaalin ajassa 60.33.

Sinne meni se Ducksin varsinaisen peliajan voitto ja voitto ylipäätään.

– Pelasimme nähdäkseni todella hyvän vieraspelin, yhden kauden parhaista. Olimme aika nälkäisiä tällaista kokenutta joukkuetta vastaan, Ducksin päävalmentaja Dallas Eakins sanoi NHL:n nettisivuilla.

Voiko sanoa niin, että tappiossa oli jotakin positiivista?

– Ei niin voi ajatella. Tulimme peliin takaisin, mutta emme sitten kuitenkaan saaneet tulosta. Ei tämä ollut sitä, mitä halusimme, Ducksin Zegras pähkäili.

Anaheim oli alkuvuodesta hetken hyvässä vireessä, kun se voitti peräti kaksi matsia peräkkäin – ensiksi varsinaisella peliajalla ja sitten jatkoajalla.