Carey Price oli hiljattain vieraana La Poche Bleue -nimisessä podcastissä. Koko NHL-uransa Montreal Canadiensia edustanut konkari oli haastattelussa harvinaisen avoin.

Vuoden 2021 lokakuussa Pricen kerrottiin olevan pois kaukaloista saadakseen apua NHL:n tukiohjelmalta. Syyksi avuntarpeeseen 35-vuotias kanadalainen paljasti alkoholiongelman.

— Tunsin tulleeni elämässäni siihen pisteeseen, että minun piti todella lopettaa, Price selittää. Uskoin ajan olevan hyvä avun pyytämiseen. Mielestäni yksi vaikeimmista asioista pahojen tapojen muuttamisessa on ymmärtää avun tarve ja se, että siinä ei ole mitään väärää.

Tukiohjelman Price kertoo auttaneen kyseisessä ongelmassa.

Laajennusdrafti ja tapaus nimeltä P.K. Subban

Vuoden 2021 laajennusdraftissa montaa kuohutti Montreal Canadiensin päätös jättää Price suojaamatta. Tuolloin tuore Stanley Cup -finalisti suostui silloisen toimitusjohtaja Marc Bergevinin pyyntöön luopua siirron estävästä pykälästään auttaakseen Habsiä pitämään Jake Allenin. Vuonna 2015 NHL:n palkintopöydän tyhjentänyttä kassaria ei tarvinnut kuulemma lainkaan taivutella, vaan hän oli asiasta samaa mieltä.

Canadiensin lähihistorian puheenaiheisiin on kuulunut myös P.K. Subban. Vastikään pelaajauransa lopettanut ex-puolustaja kertoi taannoin podcastissä värikkäästä luonteestaan johtuvan suosion olleen perinteiselle Original Six -seuralle liikaa. Nashville Predatorsiin treidatusta entisestä joukkuekaveristaan Pricella ei ole pahaa sanottavaa.

— P.K. oli yksi ihmisistä, joille oli helppo puhua, Price muistelee. Kun hän oli joukkueessa, kaikki oli viihdyttävää. Arvostin aina sitä energiaa, jonka hän toi huoneeseen. Hänellä oli aina positiivinen asenne, toi positiivista energiaa, ja oli aina iloinen saadessaan olla kaukalossa. Se oli jotain, mitä kaipasin hänen lähdettyä.

Price on pelannut tällä ja viime kaudella yhteensä vain viisi ottelua. Uran jatkuminen on vaakalaudalla.