Eeli Tolvanen vaihtoi seuraa NHL:ssä joulukuussa, kun Nashville Predators asetti miehen siirtolistalle, josta Seattle Kraken poimi suomalaishyökkääjän riveihinsä.

23-vuotias Tolvanen ehti pelaamaan alkukauden aikana Predatorsissa 13 ottelua, joissa syntyivät pisteet 2+2. Nyt hän on päässyt pelaamaan uusissa maisemissa Krakenin paidassa viisi ottelua ja ollut noissa kamppailuissa kovassa lyönnissä. Hän on viimeistellyt jo tehot 3+2.

Predatorsin GM David Poilen kommenteissa on havaittavissa jonkin sortin katumusta siitä, että seura päästi Tolvasen ilmaiseksi muualle.

– Tämä saattoi olla virhe meiltä. Se menee täysin minun piikkiini, jos käy niin, että hän todella menestyy. Me yritimme antaa hänelle erilaisia mahdollisuuksia eri paikoissa, Poile sanoi.

Poile mainitsi myös, että Predators todella toivoi, ettei kukaan nappaisi Tolvasta siirtolistalta. Toisin kuitenkin kävi.

Predators varasi Tolvasen kesän 2017 varaustilaisuudessa ykköskierroksella numerolla 30. Tähänastisella NHL-urallaan Tolvanen on ehtinyt pelaamaan 140 runkosarjaottelua tehopistein 28+28=56 sekä seitsemän pudotuspeliä pistein 1+0.

Robby Stanley

@RStanleyNHL
Poile on Tolvanen in Seattle:

"This could be a mistake on our part. That's on me if he turns out to be really successful. We thought we tried him in a lot of different areas, different places."

Also mentions they really hoped they got him through on waivers.