Patrik Allvinista tuli viime tammikuussa NHL-historian ensimmäinen ruotsalainen ja toinen eurooppalainen GM. Vancouver Canucksin johtaminen on paljastunut jopa virkaan nähden keskimääräistä vaikeammaksi.

Yksi ongelma on päävalmentaja Bruce Boudreau. Urheilutoimen presidentti Jim Rutherford antoi hyvin nuivia kommentteja Canucksin esityksistä päättyneellä kaudella vain noin viikko ennen sopimuksen jatkamista.

— Poistumisemme puolustusalueelta eivät ole hyviä – ne ovat varmaan huonoimpien joukossa koko NHL:ssä, Rutherford sanoi lehdistölle toukokuussa yhdeksän päivää ennen jatkosopimuksen julkistamista kertoen, että tämä oli vain yksi monista ongelmista.

Rutherford sanoi samassa lehdistötilaisuudessa myös, että Canucks ei tule tekemään sopimusta Boudreaun kanssa. Pian sopimuksen tekikin seuran hallituksen puheenjohtaja Francesco Aquilini, mikä käynnisti spekulaation siitä, että se on tehty ilman Allvinin ja Rutherfordin puoltavaa mielipidettä.

Mediatietojen mukaan Boudreau tietää, ettei hänellä ole edellä mainitun kaksikon tukea. 68-vuotias kanadalainen on myös etäännyttänyt itseään suojateistaan. Kysyttäessä pelaajiensa halusta voittaa, Boudreau on sanonut olevansa väärä henkilö kyseiseen kysymykseen todeten, että hän itse kyllä haluaa voittaa.

Ongelmia löytyy myös pelaajistosta. Kapteeni Bo Horvatin ja varakapteeni J.T. Millerin kerrotaan olevan täysin eri sivuilla, mikä on aiheuttanut ristiriitoja pukuhuoneen johtajuudessa. Millerille sorvattiin jättimäinen vuoteen 2030 ulottuva jatkosopimus syyskuussa ja Horvat on jatkuvien siirtohuhujen kohteena. Tunnelman pukukopissa kerrotaan olevan todella kireä ja odottava.

Yksi valtava haaste on myös Andrei Kuzmenkon tulevaisuus. Agentti Don Milstein on sanonut julkisesti, etteivät he halua keskustella jatkosopimuksesta kesken kauden. Noin piste per peli -tahdissa viilettävästä venäläistulokkaasta on tulossa rajoittamaton vapaa agentti kesällä, ellei mitään tapahdu ennen sitä.