Montreal Canadiensissa on alettu harkitsemaan erilaista kehityspolkua viime kesänä NHL:n varaustilaisuuden ensimmäisenä pelaajana valitulle Juraj Slafkovskylle.

TSN:n sisäpiiritoimittaja Darren Dreger raportoi Twitterissä, että Canadiensin GM Kent Hughes pohtii nuorten pelaajiensa lähettämistä AHL:ään. Canadiens on voittanut edellisestä kymmenestä ottelustaan vain yhden, eikä joukkueen ilmapiiri ole tällä hetkellä optimaalinen seuran nuorten lupausten kehityksen kannalta.

– Canadiens kotiutui juuri vaikealta vieraskiertueelta. Seuraavat pari viikkoa määrittelevät tulevan. Joko Slafkovsky tai jokin muukin nuori pelaaja saatetaan lähettää Lavalin AHL-seuraan, jos Canadiens ei pysty kääntämään kurssiaan. AHL:ssä nuori pelaaja olisi paremmassa ympäristössä ja voisi keskittyä kehittymiseen, Dreger kirjoittaa.

Vasta 18-vuotias Slafkovsky on tehnyt NHL:n tulokaskaudellaan 33 ottelussa neljä maalia ja 10 tehopistettä. TPS:ää viime vuosina edustanut slovakialainen ei ole tehnyt maalia yli kuukauteen NHL:ssä.