Tällä kaudella NHL:n supertähtien joukkoon noussut Buffalo Sabresin tähtisentteri Tage Thompson kuului vielä pari kautta sitten sarjan rivipelaajien joukkoon.

Kuluvalla kaudella tehoja yli 1,5 pinnan keskiarvolla takonut kaksimetrinen järkäle oli jo lähellä päätyä Sabresistä kauppatavaraksi. NHL-sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedmanin mukaan Sabres oli heivaamassa nykyisen supertähtensä 2-3 vuotta sitten toisaalle.

Friedman kertoo 32 Thoughts -podcastissaan, että ”erittäin hyvä” joukkue olisi saanut Thompsonin riveihinsä vaihdossa 5. kierroksen varausvuoroon. Sabres olisi ollut Friedmanin mukaan valmis kauppaan, mutta nimeltä mainitsematon NHL-seura torppasi lopulta kaupan ennen sen toteutumista.

Thompson on kiistatta kuluvan NHL-kauden läpimurtopelaaja. Pistepörssin kärkipäässä pyörivä Sabres-taituri tienaa tästä kaudesta vain 1,4 miljoonan dollarin vuosipalkkaa.