Elokuussa Buffalo Sabres tiedotti tehneensä jättimäisen jatkosopimuksen Tage Thompsonin, 25, kanssa. Laitahyökkääjä sai seitsemän vuoden sopimuksen, jonka vuosipalkka on reilut 7,1 miljoonaa dollaria ja kokonaisarvo 50 miljoonaa dollaria.

Sopimus herätti runsaasti arvostelua. Thompson oli juuri pelannut uransa parhaan kauden paukuttaen 78 otteluun 38 maalia ja 68 tehopistettä. Ennen sitä Thompson ei ollut saanut paljoakaan aikaan NHL:ssä. Monet kiekkofanit irvailivat Buffalon maksavan jättisumman pelkästä suonenvedosta.

Nyt Thompsonin sopimus näyttää yhdeltä koko NHL:n parhaista diileistä. Hän on ollut tällä kaudella yksi NHL:n tehokkaimmista pelaajista. Hän on paukuttanut 32 otteluun tehot 26+24=50. Thompson on koko NHL:n pistepörssin kolmonen.

Thompsonin sopimus kestää vuoteen 2030 saakka. Sopimuksen päättyessä hyökkääjä on vielä 33-vuotias, jolloin pelin taso ei ole tavallisesti vielä pahemmin laskenut.