Florida Panthersin GM Bill Zito tähdittää torstaina julkaistua tuoretta Kimanttia-podcastin jaksoa.

Panthers-pomo paljastaa jaksossa mm. sen, kuinka NHL:n viime kesän suurin pelaajakauppa syntyi. Panthers hankki treidissä tähtihyökkääjä Matthew Tkachukin, mutta joutui luopumaan vaihdossa kahdesta pitkäaikaisesta runkopelaajastaan, Jonathan Huberdeausta sekä MacKenzie Weegarista.

Zito kertoo nyt, miksi päätti painaa liipasimesta Tkachukin tultua tarjolle.

– Kaikki olivat yllättyneitä siitä, että tuon tason 24-vuotias pelaaja on saatavilla. Se oli uniikki tilanne saada joukkueeseen erityislaatuinen nuori pelaaja. Ikä, palkka, pelityyli. Kaikki kävin järkeen, joten annoimme mennä, Zito muistelee koko NHL:ää kuohuttanutta treidiä.

Tkachuk onkin osoittautunut Panthersille loistohankinnaksi ollen joukkueensa ylivoimaisesti tehokkain pelaaja alkukauden aikana. Muuten panttereiden peli uuden päävalmentajan, Winnipeg Jetsiä aiemmin pitkään luotsanneen Paul Mauricen alaisuudessa ei ole mennyt odotusten mukaisesti.

– Tällä hetkellä olemme hieman muutostilassa. Kaverit opettelevat yhä uusia systeemejä. Datan puolesta olemme kärjessä lukuisissa tilastoissa, mutta emme vain saa pisteitä. Meiltä on paljon pelaajia loukkaantuneina. ”Sasha” Barkov oli sivussa jonkin aikaa… Meidän on vain löydettävä keinot voittaa, Zito kertaa alkukautta.

Voit kuunnella Ziton vierailun kokonaisuudessaan täältä.