Detroit Red Wingsin Tyler Bertuzzi on kohdannut taas melkoisen epäonnekkaan kauden loukkaantumisten takia. Hyökkääjä pelasi lokakuussa kahdessa ottelussa, marraskuussa hän ehti olemaan mukana seitsemässä pelissä -ja sitten loukkaantuminen puuttui taas kerran peliin.

NHL:n nettisivuilla kerrottiin, että Bertuzzi joutuu sivuun ylävartalovamman takia, joka tuli aiemmin viikolla Buffalo Sabresia vastaan. Loukaantuminen ottaa aikaa noin puolisentoista kuukautta.

Bertuzzi on kyennyt pelaamaan tällä kaudella vain yhdeksässä pelissä pistein 1+3. Lokakuussa hän mursi kätensä New Jersey Devilsiä vastaan.

– Nyt kyseessä on hyvin samanlainen vamma. On selvää, että Bertuzzin kohtalo tuo aukon kahteen kärkiketjuun, mutta meillä on tästä jo kokemusta, Red Wingsin päävalmentaja Derek Lalonde mietti.

– Sellainen joukkue, joka kamppailee hyökkäyspelin luomisen kanssa, ei halua menettää potentiaalista 30-40 maalin tekijää. Tiedän kyllä, että hänellä on kasassa vain yksi maali, mutta olisi hän niitä voinut tehdä enemmänkin.

Viime kaudella pelimies iski tehot 30+32=62 jokaisen ollessa hänen ennätys.