NHL-joukkue Los Angeles Kings näytti osuvan kesäkuun lopulla kultasuoneen, kun se nappasi sveitsiläisen Kevin Fialan joukkueeseensa seitsemän vuoden mittaisella pahvilla.

Kingsin kapteeni Anze Kopitar on ollut pitkän vastuussa joukkueen hyökkäyspelin tehoista, ja hän on vienyt sisäisen pistepörssin voiton lähes kausi kaudelta poikkeuksetta.

Nyt joukkueeseen on tullut selkeästi leveyttä, kun pörssikärki on nimenomaan Fiala saldolla 8+20=28. Koko NHL:n pörssissä hän keikkui viikonloppuun lähdettäessä 20:nnen sijan paikkeilla.

Fialan mahtivire konkretisoituu nimenomaan syöttöpisteissä. Hän sai 20 syöttöpinnaa kasaan peräti viidenneksi nopeimmin pelaajan ensimmäisestä Kings-kaudesta puhuttaessa.

NHL Public Relations

@PR_NHL
That's 20 assists and some pretty good @LAKings company for Kevin Fiala.

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…

Tuo raja otti aikaa 26 matsia. Nopeimmin sen puhkoi Wayne Gretzky ensimmäisellä LA-kaudella 1988-89. Legendan ja Fialan väliin mahtuvat myös Larry Murphy (1980-81) 21 pelillä, Pavol Demitra (2005-06) 22 ottelulla ja Jozef Stumpel (1997-98) 25 matsilla.

Kingsin kausi on ollut melkoista vuoristorataa. Se on voittanut 26 pelistä vain 13, mutta toisaalta joukkue keikkuu läntisen konferenssin kärkipäässä – toki enemmän otteluita pelanneena kuin moni muu.