Carolina Hurricanes ja Vegas Golden Knights valmistelivat torstaina pienimuotoisen vaihtokaupan.

Golden Knights lähettää vaihtokaupassa puolustaja Zach Hayesin Hurricanesiin. Golden Knights saa takaisin tulevaisuudessa määriteltävän vastikkeen.

Hayes on pelannut tällä kaudella AHL:ssä Henderson Silver Knightsin joukkueessa 14 ottelua tehopistein 0+1. Fyysinen puolustaja pelasi viime kaudella NHL:ssä kolme ottelua ilman tehopisteitä.

Vegasissa leivotaan jo seuraavaa kauppaa?

DailyFaceoff-sivuston sisäpiiritoimittaja Frank Seravalli uskoo, että Golden Knights suuntaa mitä todennäköisimmin heti siirtomarkkinoille etsimään uutta vahvistusta riveihinsä.

Seravalli huomauttaa, että Golden Knightsille Hayes-kaupan perimmäisenä tarkoituksena oli päästä eroon pelaajasopimuksesta. Golden Knightsilla oli ennen vaihtokauppaa pöytälaatikossa 50 pelaajasopimusta, joka on NHL:ssä suurin sallittu määrä.

Seravalli arvelee Golden Knightsin olevan Senatorsin sopimuksettoman (RFA) hyökkääjän Alex Formentonin perässä. 23-vuotiaalla kanadalaisella on Suomen aikaan perjantain vastaiseen yöhön kello 00:00 asti aikaa tehdä jatkosopimus Senatorsin kanssa tai muuten hän ei saa pelata enää tällä kaudella NHL:ssä.

Formenton tuo kuitenkin mukanaan ison riskin ja potentiaalisen pr-katastrofin, sillä hän oli osana Kanadan alle 20-vuotiaiden MM-joukkuetta, jonka pelaajia oli väitetysti osallisena kesällä 2018 tapahtuneessa raiskauskohussa. Väitetystä rikoksesta syytettyjen pelaajien nimiä ei ole julkistettu, sillä tutkinnat ovat vielä kesken. Formenton on yksi ainoista Kanadan maajoukkuepelaajista, joka ei ole antanut julkisuuteen kommentteja kyseiseen päivään liittyen.

Formenton teki viime kaudella 79 NHL-ottelussa tehopisteet 18+14=32. Senatorsin kesän 2017 2. kierroksen (47.) varaus on pelannut NHL:ssä yhteensä 109 ottelua tehopistein 23+16=39.