NHL:n kärkijoukkue Boston Bruins on aloittanut kautensa paremmin kuin kertaakaan seuran 98-vuotisen historian aikana.

13 pelistään 11 voittoa raapineen joukkueen pelaajien mukaan suurin syy loistavan alkukauden takaa löytyy penkin päästä. Jim Montgomery on tuonut kokeneen Bruins-nipun peliin aivan uutta ilmettä, mikä näkyy niin kaukalossa kuin pukukopinkin puolella.

– Suurin yksittäinen seikka on se, miten Monty haluaa meidän pelaavan. Siinä on raikkautta monella eri tavalla. Kaverit ovat todella omaksuneet pelitapamme. Tämä on jotain, mitä todella tarvitsimme, konkarihyökkääjä Nick Foligno avaa medialle.

– Uusi tyyli pelata jääkiekkoa! Mitä enemmän liikumme kaukalossa, sitä vaikeampaa se on vastustajalle. Haluamme pelata nopeaa jääkiekkoa ja olla itse kiekossa sen sijaan, että vain roiskisimme sitä pois. Meillä on jatkuvasti selvä päämäärä ollessamme kiekossa, Hampus Lindholm luettelee Bruinsin pelitavan lainalaisuuksia.

Joukkueen pitkäaikainen keulakuva Patrice Bergeron on hänkin ottanut valmentajavaihdoksen vastaan suurella ilolla.

– Se on ollut mahtavaa. Hän on tuonut peliimme uudenlaista energiaa, uuden äänen. Hän haluaa hyökkääjiemme pelaavan todella aggressiivisesti. Hän haluaa meidän puolustavan todella aggressiivisesti. Hän haluaa puolustajien ottavan osaa hyökkäyksiin ja tulokset ovat nähtävissä. Hänen tulonsa on ollut mahtava asia meille, Bergeron ylistää Montgomerya, joka korvasi seuran peräsimessä kuusi vuotta toimineen Bruce Cassidyn.

Myös toinen joukkueen pitkäaikainen kärkipelaaja Brad Marchand kehuu uutta luotsiaan vuolaasti.

– Monty on tehnyt hienoa työtä pelaajien kanssa ja auttanut meitä löytämään keinot, joiden avulla jokainen voi tuoda omat vahvuutensa peliin. Hän vaikuttaa todelliselta pelaajien valmentajalta. Hänen pelitapansa on erinomainen. Tempo pidetään korkeana myös harjoituksissa. Tämän vuoden joukkueessamme on lisäksi rutkasti leveyttä, minkä vuoksi jokainen pystyy toteuttamaan pelitapaa luonnollisella tavalla, Marchand näkee.