NHL-kausi käynnistyi lokakuussa ja heti ensimmäisen kuukauden aikana nähtiin mielenkiintoisia tarinoita. Monet viime kausien floppijoukkueet ovat olleet vahvassa lennossa, ja lokakuussa nähtiin useita huikeita suorituksia.

NHLSuomi kasasi tähdistökentän NHL:n lokakuun kovimmista onnistujista.

Maalivahti: Jake Oettinger, Dallas Stars

Jake Oettingeria hehkutettiin runsaasti pudotuspelien jälkeen. Hypetys oli ansaittua. Oettinger on maalillaan kylmän rauhallinen ja saa torjumisen näyttämään helpolta. Seitsemässä ottelussa hänen torjuntaprosenttinsa oli huima 95,2.

Puolustaja: Rasmus Dahlin, Buffalo Sabres

Ykkösvaraus Rasmus Dahlinia oltiin jo ristiinnaulitsemassa floppina, mutta nyt ruotsalaispakki on noussut todelliseksi supertähdeksi. Hän tykitti lokakuun yhdeksässä ottelussa hurjat tehot 6+6=12 ja on auttanut Buffalon erinomaiseen liitoon heti alkukaudesta.

Puolustaja: Erik Karlsson, San Jose Sharks

San Jose Sharksin alkukausi on ollut todella vaikea, mutta Erik Karlsson on joukkueen ehdoton valopilkku. Ruotsalaisen jalka ei kulje enää samaan malliin kuin parhaina vuosina, mutta taidot eivät ole kadonneet minnekään. Karlsson nousi taas tähtipelaajan tasolle ja tykitti 11 otteluun tehot 6+5=11.

Erik Karlssonin peli kulkee pitkästä aikaa. Kuva: Getty Images

Vasen laitahyökkääjä: Artemi Panarin, New York Rangers

Artemi Panarinin peli on kaunista katsottavaa. Kovat syötöt liikkuvat kauniisti poikki hyökkäysalueen ja napsuvat hurjalla prosentilla lapaan. Lokakuun kymmeneen matsiin Panarin keräsi hurjat tehot 5+11=16.

Keskushyökkääjä: Connor McDavid, Edmonton Oilers

Connor McDavid aloitti kautensa räjähtävästi. Hän kantaa Edmonton Oilersia illasta toiseen ja johtaa tällä hetkellä NHL:n maali- sekä pistepörssiä. Yhdeksässä ottelussa McDavid saalisti tehot 9+9=18.

Oikea laitahyökkääjä: David Pastrnak, Boston Bruins

Boston Bruinsin ykkösketju oli alkukauden hajalla Brad Marchandin loukkaantumisen vuoksi. Tshekkitähti David Pastrnak näytti pärjäävän hyvin ilman tutkapariaankin. Hän paukutti yhdeksään otteluun tehot 7+10=17 ja on NHL:n pistepörssin kakkonen.