Hyökkääjä Alex Formentonin ja Ottawa Senatorsin sopimusneuvottelut ovat täysin jäissä.

23-vuotias kanadalainen ei osallistunut Senatorsin harjoitusleirille, eikä pelaajasta ole kuulunut ollenkaan sitten elokuun lopun. Senatorsin GM Pierre Dorion vakuutti vielä ennen harjoitusleiriä, että Formentonin sopimus tullaan saamaan valmiiksi ennen kauden alkua.

Formentonin tilanne on hämmentänyt sosiaalisessa mediassa ja kiekkofanit ovat yrittäneet löytää syitä lupaavan hyökkääjän poissaololle. Senatorsin poikkeuksellinen mediahiljaisuus ei ole ainakaan vähentänyt Formentonin ympärille nousseita vakavia huhuja.

Formenton oli osana Kanadan alle 20-vuotiaiden MM-joukkuetta, jonka pelaajia oli väitetysti osallisena kesällä 2018 tapahtuneessa raiskauskohussa. Väitetystä rikoksesta syytettyjen pelaajien nimiä ei ole julkistettu, koska tutkinnat ovat yhä kesken. Formenton on yksi viimeisistä Kanadan maajoukkuepelaajista, joka ei ole antanut julkisuuteen kommentteja kyseiseen päivään liittyen.

TSN:n Senatorsin sisäpiiritoimittaja Shawn Simpson paljasti vastikään Twitterissä, että Formentonin sopimusneuvottelujen jumittuminen ei johdu sopimukseen liittyvistä syistä.

Formenton teki viime kaudella 79 NHL-ottelussa tehopisteet 18+14=32. Hän on Senatorsin kesän 2017 2. kierroksen (47.) varaus. Formenton on pelannut urallaan NHL:ssä 109 ottelua tehoin 23+16=39.