Phil Kessel on uuden NHL-ennätyksen haltija. Tuore Vegas Golden Knights -hyökkääjä ylitti Keith Yandlen viime kaudella saavutetun teräsmiesputken pelaamalla 990.:ssä perättäisessä ottelussa ilman poissaoloa kokoonpanosta loukkaantumisen tai minkä tahansa muun syyn vuoksi.

Vaikka Yandle rikkoikin ennätyksen edellisellä kaudella, on kyseessä mahdottomana pidetty ennätys. Kaikkien aikojen teräsmiestitteliä piti vielä vuoden alussa hallussaan Doug Jarvis, jonka 961 ottelun putki päättyi vuonna 1987.

35 vuotta ennätystä hallussaan pitänyt Jarvis oli erityinen tapaus siinä mielessä, että hän pelasi koko urallaan vain kolme ottelua teräsmiesputkeaan enemmän NHL:ssä. Uransa neljänä ensimmäisenä kautenaan Montreal Canadiensissä Stanley Cupin voittanut ex-sentteri palkittiin uransa aikana myös herrasmiespelaajalle annettavalla Bill Masterton Trophylla sekä parhaan puolustavan hyökkääjän Frank J. Selke Trophylla.

Yandle tuskin vaatii yhtäläisiä esittelyjä. Viime kauteen uransa lopettanut 36-vuotias yhdysvaltalainen pelasi NHL:ssä 1109 peliä. Parhaimmillaan 60 tehopisteen rajapyykinkin yksittäisellä kaudella ylittänyt ex-puolustaja esiintyi taalaliigan tähdistöottelussa neljään otteeseen.

Kessel juhli uuden NHL-ennätyksensä lisäksi myös toista saavutusta, kun San Jose Sharksia vastaan syntyi uran 400. maali.