Arber Xhekaj’n tie NHL:ään on yksi kaikkien aikojen jääkiekkotarinoista. Toissa kauden myymälä Costcossa ilman yhtäkään jääkiekko-ottelua työskennellyt puolustaja on noussut Montreal Canadiensissä suureen suosioon raketin nopeudella.

Sekä OHL:ään että NHL:ään varaamattomana päätyneen Xhekaj’n profiili on Eliteprospects.comin ylivoimaisesti katsotuin pelaajaprofiili viimeisimmän viikon aikana. Kosovon, Tshekin ja Kanadan kolmoiskansalaisen tiedot on avattu kyseisellä aikajänteellä 37964 kertaa, kun seuraavaksi katsotuimman superlupaus Connor Bedardin sivu on klikattu auki 23574 kertaa.

Yhteensä Xhekaj’n profiilia on katsottu kirjoitushetkellä noin 224 tuhatta kertaa, joka on lähes kaksinkertainen lukema Canadiensin tämän hetken ykkösvahti Jake Alleniin verrattuna. 22-vuotias kovanaama on kerännyt kuudessa ottelussa maalin ja kaksi syöttöpistettä sekä päihittänyt Zack Kassianin tappelussa.