NHL-kauden kahdella voitolla ja kahdella tappiolla aloittaneen Toronto Maple Leafsin päävalmentaja Sheldon Keefe järjesti äskettäin jonkinlaisen kohun. Vaahteranlehtipaidat hävisivät Arizona Coyotesille maalein 2-4, eikä luotsi kierrellyt palautteessaan.

– Käytin voimakkaita sanoja, kun yritin kuvailla sitä, ettemme saaneet tehoja aikaan ylivoimalla ja tasalukuisin kentällisin. On tärkeää, että pelaajat ymmärtävät, mitä tarkoitin, Keefe sanoi NHL:n nettisivujen mukaan.

Kerta ei ollut ensimmäinen, kun Keefe töksäytteli. Montreal Canadiensille koetun 3-4-häviön jälkeen esille nousivat sanat ”ei hyväksyttävää” ja ”ansaittu tappio”.

– Täytyy olla aina tietoinen omista sanankäänteistä ja kommunikoinnista. Välillä tunteet nousevat liikaa pintaan niin tässä lajissa kuin missä tahansa kilpailullisessa ympäristössä. Hyvä viestintä on tärkeä osa johtamista.

Hän on kohdistanut kriitikin erityisesti kärkipelaajiin. He eivät kuulemma ole löytäneet rytmejään. Toronton paras pistemies on tehot 1+4 iskenyt John Tavares. Hän keikkuu koko sarjan pistepörssissä 39:ntena.

– Ero Arizonaan oli se, että meillä on eliittipelaajia. Eliittipelaajamme eivät kuitenkaan esiintyneet eliittitasolla.