Aiemmin tällä viikolla AHL-joukkue Bridgeport Islandersin matkaan lähetetty suomalaishyökkääjä Aatu Räty ei kauaa joutunut haistelemaan farmimenoa. Jo perjantain vastaisena yönä hän oli mukana NY Islandersin mukana treenipelissä, joka päättyi New Jersey Devilsistä otettuun 5-2-voittoon.

Tehot 1+1 iskenyttä pelaajaa ei pysäyttänyt edes avauserässä tullut osuma alavartaloon. Räty oli askista hetken pois, mutta sitten suomalainen merkittiin Ross Johnstonin iskemään 3-2-voittomaaliin kakkossyttäjäksi kakkoserässä. 5-2-häkin hän iski päätöserän puolen välin paikkeilla b-pisteiden välistä.

Tehosaldoon koko ottelun parhaan lukeman +3 kerännyt suomalainen pelasi kaikkiaan vajaat 14 minuuttia saaden vastuuta niin yli- kuin alivoimallakin. Räty arvostettiin matsin kakkostähdeksi.

– Fiilis on hieman outo. Olin eilisistä treeneistä pois, koska minun piti matkustaa Bridgeportiin. Tänään fiilis oli hyvä, ilmeisesti vapaapäivä teki hyvää. Se laukaus, joka meni maaliin, oli minulle ensimmäinen kolmeen päivään, suomalainen veisteli Islandersin nettisivuilla.

Islandersin Lane Lambert oli mielissään suomalaisen panoksesta.

– Hän pelasi hyvin. Räty tuli mukaan ja teki sen, mitä hänen lyhyellä varoitusajalla piti tehdä. Kiitos siitä.