Toronto Maple Leafsin taiturimainen supertähti Mitch Marner nähdään alkavalla NHL-kaudella uudella pelipaikalla – ainakin ajoittain.

Leafsin päävalmentaja Sheldon Keefe paljasti aiemmin viikolla aikovansa peluuttaa Marneria tarvittaessa myös puolustajana ja että tähti on jo harjoitellut uutta pelipaikkaansa. Kanadalaispeluri itse on innoissaan uudesta innovatiivisesta kokeilusta.

– Olen avoin kaikelle. Mitä tahansa se onkaan, en aio laittaa vastaan. Heti kun kuulin ideasta, olin täysillä mukana. Ajatus siitä (puolustajana pelaamisesta) kuulostaa tavallaan aika siistiltä, Marner kommentoi NHL:n kotisivuilla.

Keefen mukaan Marneria tullaan kokeilemaan ainakin puolustuksen siniviivapelotteena sekä tilanteissa, joissa Leafs on tappiolla ottelun loppuhetkillä.

– Mitä enemmän katson videoita, sitä enemmän huomaan hänen itseasiassa pelaavan kuin puolustaja. Hän on hyökkääjänä usein puolustajan paikalla, tavallaan pelinrakentajana – myös puolustuspäässä. Näistä syistä päädyimme tähän ratkaisuun, Keefe paljastaa.

Marnerin mukaan hänen on totuteltava pakin paikalla ennen kaikkea muutamaan yksityiskohtaan.

– Yritän sopeutua ja olla varma, että pärjään riittävän hyvin 2-1- tai 3-2-ylivoimahyökkäyksissä sekä osaan kommunikoida riittävän hyvin pakkiparini kanssa.

Marnerin puolustajakokeiluun vaikuttavat varmasti Cale Makarin ja Roman Josin tapaisten puolustajatähtien viime vuosien otteet. Varsinkin edellä mainittu kaksikko on takonut hurjia tehoja myös peliä tekevän puolustajan paikalta.