Montreal Canadiensin GM Kent Hughesin mukaan NHL:n kuluvan vuoden ykkösvaraus Juraj Slafkovskyn paikka Habsin NHL-miehistössä on kaikkea muuta kuin taattu.

Seurapomo ei ole erityisen tyytyväinen slovakkijärkäleen esityksiin kahdessa ensimmäisessä harjoituspelissä.

– Mielestäni hänen kaksi harjoituspeliään ovat menneen hieman alakanttiin. Toisaalta hän oli loistava kahdessa tulokkaiden pelissä Buffalossa, Hughes avaa Ray and Dregs Podcastissa.

– Hän oli junnupeleissä eniten maalipaikkoja luonut pelaajamme, vieläpä melko selvällä erolla. Hän on ollut joillakin osa-alueilla erittäin hyvä, mutta otteiden siirtäminen harjoituspeleihin ei ole toistaiseksi onnistunut, seurapomo näkee.

Hughes ei vielä lupaa ykköstalentilleen varmaa pelipaikkaa Canadiensin runkosarjan avausillan rosterista.

– Meidän on tehtävä päätös, joka on parhaaksi hänen kehityksensä kannalta. Emme varanneet parasta 18-vuotiasta pelaajaa vaan pelaajan, jonka näemme tekevän parhaan NHL-uran pitkässä juoksussa. Se ei onnistu ilman, että teemme hänen kannaltaan oikean ratkaisun, sai kyseinen päätös kannatusta tai ei.

Mikäli Slafkovsky ei mahdu Canadiensin avausillan rosteriin, aloittanee 18-vuotias entinen TPS-hyökkääjä kauden farmiliiga AHL:ssä.